Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Bloch
|
Temat postu: Izolacja tarasu nad pomieszczeniem mieszkalnym Wysłany: 07 Gru 2011, 00:29 |
|
Suma ocen:
|
|
A co z dużym balkonem, właściwie tarasem, który znajduje się nad jednym z pokoi, praktycznie na dachu? Na wiosnę chciałbym zabrać się za jego remont, bo chyba coś przecieka, na ścianach wychodzi grzyb. Pytanie więc, jak prawidłowo wykonać i zabezpieczyć podłogę takiego tarasu?
|
|
| Góra |
|
|
|
tomsam
|
Temat postu: Re: Izolacja tarasu nad pomieszczeniem mieszkalnym Wysłany: 07 Gru 2011, 10:23 |
|
Suma ocen:
|
|
z czego chcesz zrobić wykończenie: - płytki - drewno - beton - dach zielony?;-) - żywica
w jakim stanie jest obecny taras i z czego jest zrobiony?
|
|
| Góra |
|
|
|
Bloch
|
Temat postu: Re: Izolacja tarasu nad pomieszczeniem mieszkalnym Wysłany: 08 Gru 2011, 19:51 |
|
Suma ocen:
|
|
Do tej pory są stare, miejscami popękane płytki, niektórych wprost brakuje. Chcę je skuć i położyć nowe. Słyszałem też że niektórzy kleją nowe płytki na stare, byłoby mniej roboty?
|
|
| Góra |
|
|
|
gierbu
|
Temat postu: Re: Izolacja tarasu nad pomieszczeniem mieszkalnym Wysłany: 19 Gru 2011, 12:18 |
|
Suma ocen:
|
|
O metodzie "nowe płytki na stare" słyszałem, ale w przypadku pomieszczeń, nie wiem, czy na tarasie, narażonym na działanie warunków atmosferycznych, rozwiązanie to jest możliwe, tzn. czy nie pociągnie za sobą jakichś negatywnych skutków.
|
|
| Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
| |
|